ROBERT ĎÁBEL – LEGENDA O LÁSCE, CTI, MOCI A NESMRTELNOSTI
OPERA / 10.9.2019
Tento „faustovský“ příběh plný ďábelských svodů se po prázdninové pauze vrací na jeviště Divadla Antonína Dvořáka. Meyerbeerovu operu uvádíme ve francouzském originále s českými a anglickými titulky.
 
„Svým habitem mezi sólisty přirozeně dominoval Martin Gurbaľ jako Bertram, a to nejen doslova svou fyzickou nepřehlédnutelností, ale i hutností svého hlasu. (…) György Hanczár (…) pěvecky i díky suverénnímu zvládnutí doslova vražedných dramatických výšek postupně rozkrýval niterné sváry a ďábelské úklady, které ho přivedly na samý okraj pekla.“ Helena Havlíková (Opera plus)
 

Mariana Hochelová byla přesvědčivou Isabellou a naplnila obtížná místa krásně kulatými tóny. Také Soňa Godarská v roli Alice (Robertova nevlastní sestra, která mu nedovolí, aby propadl peklu) zpívala neobyčejně spontánně a zněle. Martin Šrejma v roli jejího přítele Raimbauta za nimi nezůstal pozadu. (…) Sečteno a podtrženo – ostravský Robert ďábel přinesl pozoruhodné výkony pěvců včetně sboru, rádoby nádherné kostýmy a efektní výpravu.“ Olga Janáčková (Harmonie)