SNOVÁ JULIETTA SE BLÍŽÍ K DERNIÉŘE
OPERA / 5.12.2019
Inscenaci JULIETTA aneb SNÁŘ uvádíme už pouze 20. prosince 2019 a v derniéře 19. ledna 2020. Přečtěte si recenzi Divadelních novin, které označily operu po premiéře sukcesem měsíce, a přijďte!
 
SKUTŘi (...) svým přirozeným způsobem trefili podstatu soudobého operního divadla. Samozřejmě, dořekněme, výsledek své „četby“ vtělují do názorných jevištních situací a obrazů. Zrovna v opeře to snad ani jinak nejde. Juliettu v Ostravě SKUTŘi především zbavili lyrického oparu a zdejší tendence k neurčitým mlhavým snovým přeludům, jaké prý patří k surrealistickým obrazům. Naopak zformulovali jednotlivé situace, setkávání postav a z logiky vychýlené dialogy velmi věcně, skoro stroze, s humorem, bez sentimentu. (...) Žádné psychologizování, všechno herecké dění je důsledně stylizované a k významu sděleného se dochází zvnějšku. V logice věci na sebe situace ani jejich detaily nenavazují, koexistují vedle sebe a až společně a jaksi z odstupu skládají větší významové a estetické celky.
(...) Pěvci zvládli náročné pohybové i taneční pasáže obdivuhodně a byli, spolu se všemi na jevišti, ve skutrovské stylizaci naprosto přirození, samozřejmí, hraví. To je znak vskutku soudobého operního divadla!
V inscenaci je prostě na co se dívat a co poslouchat, je zážitková... Taková produkce by uspěla ve kterémkoli evropském operním domě.
(Celou recenzi Josefa Hermana si můžete přečíst pod tímto odkazem.)
V Divadle Antonína Dvořáka se můžete o Juliettě zasnít už pouze 20. prosince 2019 (v 18.30 hodin) a v derniéře 19. ledna 2020 (v 15.00 hodin). ►KOUPIT VSTUPENKY