PROŽIJTE STŘÍBRNOU ADVENTNÍ NEDĚLI S RUSALKOU
OPERA / 9.12.2021
Soubor opery Národního divadla moravskoslezského uvede třetí adventní nedělili 12. prosince od 16 hodin Dvořákovu RUSALKU v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Přijďte se k nám naladit na slavnostní atmosféru Vánoc! Pro třetí adventní neděli jsme pro Vás připravili působivou hudební pohádku RUSALKU. Skladatel Antonín Dvořák svou Rusalkou vytvořil nejkouzelnější ze všech verzí slavné Undiny. V hlavních rolích ve stříbrnou adventní neděli vystoupí jedna z nejžádanějších českých sopranistek současnosti a držitelka Ceny Thálie Kateřina Kněžíková a tenorista Martin Šrejma.
 
Foto Martin Popelář
 
Kateřina Kněžíková zaujme promyšleným a zažitým dokonalým frázováním, velkorysými oblouky v kantiléně s přirozenými dílčími vrcholy v jednotlivých hudebních frázích, nejpřesvědčivější je ve zjemnělých momentech dynamiky mezza voce a pian. Velmi nosně vyznívají v prostoru výškově exponované momenty role, vždy kultivovaně a v příjemně kulatém zvuku. (...) Komplexní uchopení náročné titulní role je obdivuhodné. Princ Martina Šrejmy je příjemným překvapením. Hlasově lyrický typ zvládá roli Prince technicky suverénně, jeho hlas je prostorově nosný a text srozumitelný ve všech hlasových polohách. Výborné vyškolení vokálu „í“ – na němž role Prince hodně stojí – umožňuje pěvci zvládat nástrahy partie se sympatickým nadhledem. Závěrečný duet s Rusalkou vyšel výtečně."
Jiří Fuchs
(klasikaplus.cz, 10. 7. 2021)
 
Foto Martin Popelář
 
Lyrickou operní pohádku pro Vás hrajeme také na druhý svátek vánoční 26. prosince v 16 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. V roli Rusalky se Vám představí Veronika Rovná a v roli prince Luciano Mastro. Těšíme se na Vaši návštěvu!