POSLEDNÍ TŘI UVEDENÍ SMETANOVY HUBIČKY V TÉTO SEZÓNĚ!
OPERA / 31.1.2022
Soubor opery Národního divadla moravskoslezského uvede v této sezóně HUBIČKU Bedřicha Smetany již pouze ve třech reprízách.
 
V únoru se Vám v roli Vendulky představí Lívia Obručník Vénosová a v roli Lukáše Martin Šrejma.
„Na opery Bedřicha Smetany jsme si zvykli nazírat jako na důstojné a závažné pilíře naší národní hudební existence. Jakoby se měla eliminovat jejich hravost a snaha pobavit. Už v názvu je skladatelova opera Hubička nazvána jako „prostonárodní“ a je otázkou, co je tím myšleno. V Ostravě vsadili na poetičnost naivního divadla a pokusili se vrátit Hubičce její půvab a veselost.
 
Foto Martin Popelář
(...) Role Vendulky se ujala sopranistka Lívia Obručník Vénosová. Pěvkyně vládne objemným plným, temněji zabarveným sopránem a roli Vendulky si užívala naplno. Martin Šrejma se projevil jako zodpovědný a inteligentní pěvec, který zná své možnosti a limity a přísně si hlídal techniku i dynamiku. Jeho tenor je příjemný a otevřený. (...) Je třeba ocenit jeho sebekázeň, že se nenechal strhnout k forzi a že svého Lukáše zazpíval kultivovaně a s příjemným témbrem. (...) Inscenace Hubičky na jevišti Divadla Antonína Dvořáka obohatila repertoár Národního divadla moravskoslezského o nabídku, která jistě divadlu přinese ohlas a zájem návštěvníků."
Karla Hofmannová
(operaplus.cz, 27. 9. 2021)
 
Poslední tři reprízy v této sezóně uvedeme 2. února, 11. dubna a 17. května od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.