OPERNÍ POHÁDKA DÍTĚ A KOUZLA PRO CELOU RODINU
OPERA / 1.3.2022
Zveme Vás do Divadla „12“ na pohádkově laděný příběh DÍTĚ A KOUZLA v hravé režii Juraje Čiernika, který vytvořil příjemnou rodinnou inscenaci věnovanou nejen těm nejmenším operním nadšencům.
 
Titul Dítě a kouzla je jedním ze dvou operních opusů slavného francouzského skladatele Maurice Ravela a zároveň jedním z těch výjimečných děl hudebního repertoáru, jež nabízí vstup do kouzelného světa hudby a opery dětskému divákovi. Právě tento aspekt inspiroval inscenátory k výběru titulu, jenž je na našich jevištích doposud uváděn jen velice zřídka. Pro operu Národního divadla moravskoslezského jde také o jeho historickou premiéru. Pohádkový příběh francouzské spisovatelky Colette vypráví o neposlušném chlapci trápícím přírodu a ničícím věci kolem sebe. Věci však ožijí a vzbouří se proti zlobivému dítěti; ze zahrady si stěžují stromy i zvířátka. Prožitý strach dá dítěti dostatečně za vyučenou, posléze nalezne ve svém srdci místo pro lásku i dobrotu a kýženou katarzi v náručí své maminky.
 

Inscenace je realizována v rámci Operní akademie Ostrava (OAO), společného projektu opery Národního divadla moravskoslezského a Fakulty umění Ostravské univerzity.
 
V březnu uvedeme úspěšnou operní novinku pro celou rodinu hned v pěti představeních! Vyberte si z březnových termínů, hrajeme pro Vás 3., 10., 13., 18. a 30. března v Divadle „12“.