NAROZENINOVÝ GALAKONCERT EVY DŘÍZGOVÉ-JIRUŠOVÉ V DIVADLE ANTONÍNA DVOŘÁKA
OPERA / 21.9.2022
Ve čtvrtek 22. září v 18.30 hodin se uskuteční koncert věnovaný životnímu jubileu významné dlouholeté sólistky operní scény Národního divadla moravskoslezského Evy Dřízgové-Jirušové.

Eva Dřízgová-Jirušová ve svém jedinečném podání zosobnila během kariéry na prknech ostravského jeviště celé spektrum stěžejních postav svého sopránového oboru; od debutu v roli Smetanovy Vendulky přes milovanou Dvořákovu Rusalku až po Pucciniho Mimi či Debussyho Mélisandu, za které byla oceněna prestižní Cenou Thálie. Program koncertu připomene významné role, kterými se Eva Dřízgová-Jirušová nesmazatelně zapsala do historie ostravské opery, ale především ty jejímu srdci nejbližší. Pěvecky jí budou sekundovat přátelé a kolegové z operní scény Patricia Janečková, Veronika Rovná, Jana Sýkorová, Martin Gurbaľ, Luciano Mastro, Václav Morys, Titusz Tóbisz a také sbor opery NDM.
 
Narozeninový GALAKONCERT Evy Dřízgové-Jirušové je téměř vyprododán! Zbývá posledních pár vstupenek! Těšíme se na Vaši návštěvu v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Co vám hudba a zpěv daly, a co vzaly? "Spíše hodně daly, hodně radosti, satisfakce, mnoho nádherných zážitků a vzpomínek. Účinkovala jsem na krásných místech s mnoha vynikajícími kolegy, muzikanty. Jako začínající zpěvačka jsem netušila, že bych mohla zpívat třeba v Japonsku či na jiných prestižních místech ve světě. Hudbu a zpěv se mi podařilo dobře skloubit s rodinným životem tak, aby i moje děti tím nijak netrpěly. Nyní mám již dvě nádherná vnoučata, kterých si náležitě užívám. Nenacházím nic, co by mi hudba a zpěv vzaly…"
Břetislav Uhlář
Foto Tamara Černá SofiG