MANON BUDE PRVNÍM OPERNÍM PŘEDSTAVENÍM V NOVÉM ROCE!
OPERA / 5.1.2023
Soubor opery uvede ve čtvrtek 12. ledna 2023 v Divadle Antonína Dvořáka MANON Julese Masseneta v hlavní roli s držitelkou Ceny Thálie Janou Siberou.
 
Sopranistka a držitelka Ceny Thálie za titulní roli Manon Jana Sibera byla v prosinci hostem pořadu Vizitka Českého rozhlasu Vltava. Role Manon po sopranistce vyžaduje jednak vynikající pěvecký výkon ve výškách i v nižších polohách, ale pak také fyzickou kondici i zkušenosti s rozložením sil – Manon tři a půl hodiny v podstatě nesleze z jeviště – a také velkou škálu hereckého výrazu. „Režisér Jiří Nekvasil po nás v Národním divadle moravskoslezském, kde jsme operu zkoušeli, chtěl, abychom všechno stoprocentně prožívali. Herecky jsem rostla i díky skvělé alternaci, obě nás to táhlo výš,“ konstatuje na adresu své kolegyně Soni Godarské.
 
V lednovém představení opery MANON se vedle Jany Sibery v hlavních rolích představí Luciano Mastro (Rytíř des Grieux), Daniel Kfelíř (Lescaut), Martin Gurbaľ (Hrabě des Grieux), Václav Morys (Guillot de Morfontaine) a další. Orchestr opery Národního divadla moravskoslezského diriguje Bruno Ferrandis. Nenechte si ujít jedno z posledních šesti představení do derniéry, které se uskuteční ve čtvrtek 12. ledna v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Srdečně zveme!