OPERA NDM ZVE DIVÁKY NA BOHATÝ ÚNOROVÝ PROGRAM!
OPERA / 1.2.2023
Soubor opery Národního divadla moravskoslezského připravil pro návštěvníky Divadla Antonína Dvořáka bohatý únorový program!
 
V pátek 3. února odehrajeme představení opery DVĚ VDOVY v režii slovinského tvůrce Rocca. „V Ostravě pojali velkorysý plán do roku 2024 nastudovat všechny Smetanovy opery a uvést je v kompletním Smetanovském operním cyklu Ostrava 2024. (...) Rocc realizuje operu jako konverzační komedii, akcentuje přirozené vztahy mezi postavami a vylehčené herecké výkony. (...) Smetanova opera Dvě vdovy zasvítila na ostravském jevišti jako vybroušený klenot a dokazuje, že není potřeba modernizovat opery, ale je potřeba jim dát divadelní esprit a nadhled." (Karla Hofmannová, klasikaplus.cz).
 
V neděli 5. února uvedeme další operu Bedřicha Smetany – HUBIČKU. Nenechte si ujít jedno z posledních dvou představení v této sezóně! „S rozpustile provokativní nadsázkou, ale i upřímnou vřelostí inscenátoři namlouvání čerstvého vdovce Lukáše a jeho dávné lásky Vendulky a jejich hádku o hubičku doslova naservírovali okounějícím sousedům a sousedkám jako šťavnaté sousto na obrovský stůl skoro přes celou plochu jeviště. A scénografické nápady siluety Krkonoš s rotundovou kaplí sv. Vavřince na vrcholu Sněžky obohatily inscenaci o pohrávání si s poetikou krakonošovské pohádky s celou tlupou Krakonošů v duchu lidových představ o tomto moudrém strážci hor." (Helena Havlíková operaplus.cz).
 
HUBIČKA MANON BÍLÝ PÁN, foto Martin Popelář
V úterý 7. února se v Divadle Antonína Dvořáka rozezní oslnivá hudba opery MANON skladatele Julese Masseneta! Do derniéry této mimořádně úspěšné operní inscenace, za kterou sopranistka Jana Sibera získala Cenu Thálie 2022, zbývá posledních pět představení!
 
Ve středu 8. února uvedeme naposledy v této sezóně operní komedii v režii Ondřeje Havelky BÍLÝ PÁN aneb TĚŽKO SE DNES DUCHŮM STRAŠÍ. „Z inscenace skutečně dýchá pohoda prvorepublikových filmů pro pamětníky. Inscenátorům se podařilo vybalancovat křehké hranice mezi červenou knihovnou, revuální pestrostí stylů a "vznešenou" operou." (Helena Havlíková operaplus.cz).