VEŘEJNÉ GENERÁLNÍ ZKOUŠKY DVOU BAROKNÍCH OPER
OPERA / 2.2.2023
Zveme Vás na veřejné generální zkoušky dvou barokních titulů TANEC NEVDĚČNIC a DIDO A AENEAS, které se uskuteční v úterý 7. února a ve středu 8. února 2023 v 10 hodin.
 
Vstupenky na veřejné generální zkoušky si můžete zakoupit od pátku 3. února 2023 od 9 hodin v prodeji vstupenek v pasáži Divadla Jiřího Myrona a také on-line na www.ndm.cz. Vstup na obě představení bude pouze po předložení platné vstupenky. Vstupenky do Divadla „12“ jsou na konkrétní místo, ve slavnostním sále Táni Hodanové se diváci usazují dle vlastního výběru.
 
V úterý 7. února 2023 se návštěvníkům veřejné generální zkoušky představí obsazení souboru opery Národního divadla moravskoslezského. Ve středu 8. února 2023 se divákům představí studentské obsazení. Inscenaci uvádíme v rámci projektu Operní akademie Ostrava. Obě veřejné generální zkoušky začínají v 10 hodin v Divadle „12“, poté se přemístíme do kavárny Národní dům a následně do slavnostního sálu Táni Hodanové, kde bude probíhat představení druhého operního titulu Dido a Aeneas.
 
Program VEŘEJNÉ GENERÁLNÍ ZKOUŠKY pro oba dny 7. i 8. února 2023:
9.15 hodin – začátek dramaturgického úvodu před představením v kavárně Národní dům
10 hodin – představení opery Tanec nevděčnic v Divadle „12“
10.50–11.25 hodin – pauza, přesun do kavárny Národní dům (možnost odložení kabátů v dolní šatně Divadla Jiřího Myrona)
11.30 hodin – komentovaný přesun z kavárny Národní dům do slavnostního sálu Táni Hodanové – představení druhé opery Dido a Aeneas
 
Tanec nevděčnic Dido a Aeneas, foto Martin Popelář
Těšíme se na Vaši návštěvu v úterý 7. února a ve středu 8. února 2023 v Divadle „12“ a ve slavnostním sále Táni Hodanové v Divadle Jiřího Myrona.