ČESKÁ OPERNÍ SRDCOVKA O VÁNOČNÍM ČASE
OPERA / 7.12.2023
Nejpopulárnější českou národní operu a jednu z nejlepších komických oper světového repertoáru – Smetanovu PRODANOU NEVĚSTU – uvedeme ve dvou prosincových představeních v Divadle Antonína Dvořáka.
 
„V Ostravě mají půvabnou, hravou a divadelně skvěle působící inscenaci, která jistě přiláká a potěší publikum jakéhokoli věku a má naději zůstat na repertoáru divadla řadu dalších let jako divácky úspěšný kus. A hlavně je to další perla do řady souboru Smetanových oper, který připravuje ostravská opera na výročí narození Bedřicha Smetany a na Rok české hudby v roce 2024. Přejme jí dlouhý divadelní život a mnoho vděčných diváků. Zaslouží si to, stejně jako její tvůrci." Karla Hofmannová (klasikaplus.cz, 17. 12. 2022). Komickou zpěvohru Bedřicha Smetany uvedeme 19. prosince 2023 a 27. prosince 2023 od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Foto Martin Popelář
Inscenace je nastudována v koprodukci se Slovinským národním divadlem opery a baletu Lublaň a pro uvedení kompletního cyklu Smetanových oper – Smetanovský operní cyklus Ostrava 2024.