POZNEJTE VŠECHNY SMETANOVY OPERY!
OPERA / 5.3.2024
Pojďme si v novém podcastu NDM postupně projít všech osm oper Bedřicha Smetany s ředitelem NDM a režisérem Jiřím Nekvasilem, tak jak jsou uváděny v rámci Smetanovského operního cyklu Ostrava.
 
Jsme jediný operní dům na světě, který aktuálně realizuje ve vlastním nastudování kompletní uvedení všech 8 dokončených oper Bedřicha Smetany. Cyklus jsme slavnostě zahájili v sobotu 2. března 2024 – v den 200. narozenin skladatele před představením opery Braniboři v Čechách. Ministr kultury Martin Baxa spolu s ředitelem Národního divadla moravskoslezského Jiřím Nekvasilem a primátorem Ostravy Janem Dohnalem slavnostně pokřtili publikaci Bedřich Smetana & OPERA. Následující dny jsme uvedli operní tituly Prodaná nevěsta a Dalibor.
 
Dnes 6. března 2024 se diváci mohou těšit na operu Dvě vdovy, na kterou nám ještě zbývají poslední vstupenky. Oslavte výroční Bedřicha Smetany s námi! Další dny uvedeme opery Hubička, Tajemství a Čertova stěna. Cyklus slavnostně uzavře koncertní uvedení Libuše.
 
Poslechněte si nový podcast s ředitelem Národního divadla moravskoslezského Jiřím Nekvasilem, který Vám krátce jednotlivé opery představí.