NODO (DNY NOVÉ OPERY OSTRAVA) – FESTIVAL, KTERÝ NIKDY NESPÍ
OPERA / 8.4.2024
Festival současné opery letos nabídne sedm inscenací v pěti dnech, a to od 26. – 30. června 2024. Buďte u toho s námi, předprodej vstupenek je dnešním dnem zahájen!
 
NODO / Dny nové opery Ostrava organizuje Ostravské centrum nové hudby a Národní divadlo moravskoslezské. Program sedmého bienále představí sedm původních inscenací: pět ve světové premiéře, dvě představení v české. Poprvé v Ostravě zazní hudba Pascala Dusapina (Francie) nebo Amira Shpilmana (Izrael/Německo), poprvé uvidíme v Čechách operu Ann Cleare (Irsko). V performance Hořký konec Russolův účinkují intonarumori, hlukové nástroje futuristy Luigiho Russola. K Roku české hudby přistupuje NODO z protisměru: festival dává příležitost těm, pro které tvořit v/pro ČR je klíčové, bez ohledu na národnost tvůrců. České skladatele letos zastoupí František Chaloupka a Haštal Hapka, na další opeře objednané festivalem NODO pracuje Newyorčan Ian Davis, do Ostravy se chystá inscenační tým z Vídně nebo Berlína.
 
Sbormistr opery NDM Jurij Galatenko se skladatelem Haštalem Hapkou Canticum Ostrava
Vstupenky jsou k dostání jednotlivě, doporučujeme zvýhodněnou permanentku na všechna představení. Předprodej vstupenek v síti GoOut nebo na stránkách či pobočkách Ostravského informačního servisu. Veškeré informace k prodeji vstupenek jsou dostupné na webových stránkách www.newmusicostrava.cz.