PREMIÉRA DUCHAŘSKÉ OPERY SE BLÍŽÍ...
OPERA / 25.10.2021
Již ve čtvrtek 28. října se v Divadle Antonína Dvořáka uskuteční premiéra operní komedie BÍLÝ PÁN aneb TĚŽKO SE DNES DUCHŮM STRAŠÍ v režii Ondřeje Havelky.
Zveme Vás na slavnostní premiéry komické opery Jaroslava Křičky, které se uskuteční 28. a 30. října od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka! Soubor opery NDM spolupracoval s hvězdým inscenačním týmem: režie Ondřej Havelka, hudební nastudování a dirigent David Švec, scéna Martina Černého a kostýmy navrhla výtvarnice Jana Zbořilová.
 
„Jde o zcela unikátní dílo vymykající se svou formou obvyklé operní produkci. Je vtipné, hravé, vlastně se podobá spíš klasickému muzikálu,“ 
Ondřej Havelka, režisér
 
„Pokud bych měl tedy odpovědět na otázku, co nás v Bílém pánovi čeká, nazval bych jej pestrou, a přece kompaktní paletou, která byla namíchána z hudebních barev klasických i populárních a z níž na mne především dýchá ona pohoda prvorepublikových filmů pro pamětníky. A věřím, že tato pohoda spolu s poetickým režijním ztvárněním této opery Ondřejem Havelkou může divákovi po nelehké době covidových zákazů a omezení vykouzlit na rtech úsměv a naději, že i díky divadlu může být na světě přes všechny potíže přece jen hezky…"
David Švec, dirigent
 
Kostýmní výtvarnice Jana Zbořilová má na svém kontě přes 500 scénických a kostýmních výprav pro činoherní, operní a baletní inscenace v Česku i v zahraničí (Německo, Finsko, Polsko, Maďarsko, Řecko). 
Andulka, komorná Elinor Jiří, hrabě ze Satalic Cedrik