PRVNÍ LEDNOVÉ OPERY V DIVADLE ANTONÍNA DVOŘÁKA ZA SPECIÁLNÍ HAMLETOVSKOU CENU
OPERA / 27.12.2021
Soubor opery Národního divadla moravskoslezského zve své diváky na první lednové opery – 4. a 5. ledna od 18.30 hodin uvedeme v Divadle Antonína Dvořáka NABUCCA a TOSCU s Hamletovskou 60% slevou!
 
V úterý 4. ledna uvede soubor opery NABUCCA Giuseppe Verdiho. Operu o čtyřech dějstvích z roku 1842 soubor nastudoval terpve po čtvrté v historii jejího uvedení v Národním divadle moravskoslezském. Jedná se o repliku inscenace prvního ostravského nastudování z roku 1968. Ve známém příběhu o babylónském králi Nabukadnezarovi se Vám v hlavních rolích představí Martin Bárta, Maida Hundeling, Anna Nitrová, Josef Moravec, Eva Dřízgová-Jirušová a František Zahradníček.
 
Foto Martin Popelář
 
Ve středu 5. ledna se německá sopranistka Mainda Hundeling představí v hlavní roli opery Giacoma Pucciniho TOSCA. Hra lásky, vášní a intrik, jež je od samého počátku provázena stínem neodvratně se blížící tragédie, se stala a nadále zůstává jednou z nejslavnějších a nejhranějších oper vůbec. V hlavních rolích Maida Hundeling, Paolo Lardizzone, Daniel Čapkovič, František Zahradníček a Josef Škarka.
 
Foto Martin Popelář