OPERA DÍTĚ A KOUZLA (L‘Enfant et les Sortilèges) V REŽII JURAJE ČIERNIKA
OPERA / 6.2.2022
Soubor opery ve spolupráci s Fakultou umění Ostravské univerzity připravuje operu-balet DÍTĚ A KOUZLA (L‘Enfant et les Sortilèges) v režii Juraje Čiernika. Premiéra se uskuteční 10. února 2022 v 19 hodin v Divadle „12“.
 
Juraj Čiernik pochází z Považské Bystrice na Slovensku. Vystudoval operní zpěv na konzervatoři v Banské Bystrici a posléze na Fakultě umění Ostravské univerzity. Od roku 2007 hostuje v souborech opery, činohry a převážně muzikálu NDM. Věnuje se i vlastní skladatelské činnosti, voicebandu 5PAK, chování hadů a zahrádce. Je také pedagogem a v poslední době výrazným režisérem. V Národním divadle moravskoslezském režíroval inscenace Čtyřnotová opera, muzikál Thrill Me (Vzruš mě!) a Pohádku o bídném havíři. Nyní vzniká v jeho režii opera DÍTĚ A KOUZLA (L‘Enfant et les Sortilèges), kterou uvedeme ve spolupráci s Operní akademií Ostrava. Premiéra se uskuteční již 10. února 2022 od 19 hodin v Divadle „12“.
 
 
Zaposlouchejte se do nového podcastu NDM, kde se v rozhovoru Víta Rolečka s Jurajem Čiernikem dozvíte více nejen o chystané premiéře!
 

Srdečně zveme diváky na lyrickou fantazii, která bude na repertoáru Divadla „12“ od 10. února 2022.