FJODOR MICHALJOVIČ DOSTOJEVSKIJ TŘIKRÁT V OSTRAVĚ!!!
OPERA / 15.2.2022
Národní divadlo moravskoslezské ve spolupráci s Komorní scénou Aréna a Divadlem Petra Bezruče připravilo speciální akci na vstupenky k inscenacím, ve kterých figuruje jméno spisovatele Fjodora Michaljoviče Dostojevského! A nejen to...
 
Soubor opery Národního divadla moravskoslezského uvede ve čtvrtek 17. února v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka premiéru opery Hanse Krásy ZÁSNUBY VE SNU podle novely F. M. Dostojevského Strýčkův sen. V rámci připravované premiéry se připojuje k akci 3X DOSTOJEVSKIJ V OSTRAVĚ. Do akce se zapojuje i Komorní scéna aréna s inscneací ZLOČIN A TREST a Divadlo Petra Bezruče s inscenací BRATŘI KARAMAZOVI.
 
Navštívili jste už jednu z těchto inscenací? A chcete vidět dalšího „Dostojevského“ i v jiném ostravském divadle? Předložte vstupenku z již absolvovaného představení v pokladně toho divadla, které chcete dále navštívit, a zde získáte zvýhodněnou vstupenku za 200 Kč.
 
V rámci připravované akce 3x DOSTOJEVSKIJ V OSTRAVĚ si můžete na našem e-shopu zakoupit polštářek s obrázkem spisovatele, který bude hrát svou roli i v samotné opeře ZÁSNUBY VE SNU! Inscenace je realizována v koprodukci s Národním divadlem v rámci projektu Musica non grata s podporou Velvyslanectví Spolkové republiky Německo Praha.
 
 
Srdečně Vás zveme na operu Hanse Krásy ZÁSNUBY VE SNU, kterou Národní divadlo moravskoslezské uvede poprvé ve své historii. Otevřeme jí cyklus Oper terezínský skladatelů, v jehož rámci představíme díla dalších dvou skladatelů, kteří byli během války internováni v Terezíně a později zavražděni v Osvětimi. Těším se na Vaši návštěvu 17. a 19. února od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka!