JEDNOAKTOVÁ OPERA SVADBA (Svatba) V JEDINÉM PŘEDSTAVENÍ V DIVADLE ANTONÍNA DVOŘÁKA
OPERA / 16.3.2022
Národní divadlo moravskoslezské ve spolupráci s Ostravským centrem nové hudby uvede 22. března od 20 hodin v Divadle Antonína Dvořáka jednoaktovou operu  SVADBA (Svatba) srbsko-kanadské autorky Any Sokolović.
 
Dílo úspěšné skladatelky soudobé hudby Anny Sokolović nastudoval sbormistr souboru opery NDM Jurij Galatenko a režie se ujal Jiří Nekvasil. Jevištní výpravu připravil David Bazika a kostýmy Marta Roszkopfová. Jednoaktová opera pro šest ženských hlasů bez orchestru byla poprvé uvedena v létě roku 2020 v rámci bienále festivalu NODO (Dny nové opery Ostrava) ve spolupráci s Ostravským centrem nové hudby a dočkala se skvělého přijetí diváků i pozitivních recenzí. Autorka využila srbské lidové poezie a sugestivně vtáhne diváky do předsvatební rozlučky se svobodou.
Operu nyní mimořádně vracíme na jeviště Divadla Anotnína Dvořáka v jediném představení. Nenechte si ujít tuto jedinečnou možnost, jednotné vstupné činí 150 Kč. Těšíme se na Vaši návštěvu 22. března 2022 ve 20 hodin. Soubor opery NDM se 27. března s operou představí v Praze na 15. ročníku Festivalu hudebního divadla Opera 2022.
 
Foto Martin Popelář