ZÁŘIJOVÁ PŘEDSTAVENÍ OPERY DVĚ VDOVY V DIVADLE ANTONÍNA DVOŘÁKA
OPERA / 12.9.2022
Opera Národního divadla moravskoslezského uvede v září hned dvě představení poslední premiérové novinky loňské sezóny. DVĚ VDOVY v režii slovinského tvůrce Rocca uvedeme 14. a 29. září v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Nenechte si ujít poslední operní novinku – operu Bedřicha Smetany DVĚ VDOVY! Ve středu 14. září 2022 od 18.30 hodin se Vám v hlavích rolích představí Veronika Rovná, Soňa Godarská, Martin Šrejma a František Zahradníček. Orchestr a sbor opery Národního divadla moravskoslezského diriguje její hudební ředitel Marek Šedivý.
 

„Režisér Rocc a jeho inscenační tým dokázali dát Smetanově opeře něco, co v ní je beztak už primárně zašifrováno: obrovský nadhled a pravdivé zobrazení reality. Zní to jednoduše, ale dokázat tyto aspekty udržet na ploše bezmála půldruhé hodiny je obdivuhodné. Roccova koncepce nemá slabé místo. Je detailně řešena scénograficky: od nočních stolečků se zrcadly přes historický nábytek až po zadní projekci, která se vhodně proměňuje. Ve všech ohledech režie ví, co dělá, a největší službu Smetanovi dělá psychologicky zdařilým vylíčením všech postav. Rocc si je dobře vědom toho, že konfrontace může a vlastně musí být dramatická. A nenechme se mýlit, Dvě vdovy jsou komickou operou maximálně z 50 procent. Z druhých padesáti je to poměrně akční podívaná, žádné sentimentální načančané divadélko, ale drama, kdy nevíte až do konce, která z obou vdov vlastně nakonec bude ta šťastná."
Milan Bátor
(ostravan.cz, 12. 6. 2022)
 
Vážení diváci, těšíme se na Vaši návštěvu v Divadle Antonína Dvořáka! Operu DVĚ VDOVY uvedeme 14. a 29. září 2022 od 18.30 hodin. Srdečně zveme!