BÍLÝ PÁN V REŽII ONDŘEJE HAVELKY POBAVÍ DIVÁKY V PÁTEK VEČER!
OPERA / 23.11.2022
V Divadle Antonína Dvořáka Vás v pátek večer zaručeně pobavíme komickou operou Jaroslava Křičky BÍLÝ PÁN aneb TĚŽKO SE DNES DUCHŮM STRAŠÍ v režii Ondřeje Havelky!
 
Námět opery vychází z humorné povídky Oscara Wildea Strašidlo cantervillské (1887). Libreto napsal pod svým pseudonymem J. L. Budín uznávaný právník Jan Löwenbach. Režisér inscenace Ondřej Havelka se celoživotně zajímá o 20. a 30. léta minulého století. Opera v jeho režii má díky tomu značnou dávku dobového šarmu!
 
Foto Martin Popelář
„Je to ojedinělé dílo, které se pohybuje kdesi mezi operou, muzikálem, operetou a melodramatem, s mluvenými dialogy i pasážemi přesně synchronizovanými s hudbou, v jehož hudebním jazyce se slévá velmi mnoho vlivů a odkazů. (...) Hudební kontrasty jsou na opeře půvabné a vtipné, takže zaujme i diváka, který by třeba na klasickou operu nikdy nepřišel. (...) Ladění příběhu připomíná atmosféru meziválečných filmů pro pamětníky, což je doufám i atmosféra, kterou navozuje naše inscenace."
Radmila Hrdinová
(Právo, 27. 1. 2022)
 
Nenechte si ujít komickou operu, kterou pro Vás do konce roku 2022 uvedeme ve dvou představeních. V pátek 25. listopadu a v pátek 2. prosince 2022 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Srdečně zveme!