SLAVNOU OPERU MANON JULESE MASSENETA UVEDEME JIŽ POUZE ČTYŘIKRÁT!
OPERA / 9.3.2023
Zveme Vás na jedno z posledních čtyř uvedení opery MANON do květnové derniéry. Nejbližší představení se uskuteční v neděli 12. března 2023 v 15 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Ostravská Manon je romantická i dravá, s francouzským espritem: „Kdo by neznal romantický příběh od abbého Antoina Prévosta o mladičké Manon Lescaut, u nás proslavené především díky melodickému překladu Vítězslava Nezvala! Jejímu kouzlu podlehlo hodně dramatiků i skladatelů. V žánru opery se hrají dnes dokonce dvě díla o Manon, více snad ta poetičtější, od Giacoma Pucciniho. Tentokrát dramaturgie opery Národního divadla moravskoslezského sáhla ale po dílu zhudebněném italským skladatelem Julesem Massenetem. (...) Opera Manon je titul, který diváka potěšil a donutil i k zamyšlení, neboť se zabývá životními peripetiemi, které se dějí i dnes. A především přinesl krásnou hudbu a výborně profesionálně zpracované operní divadlo. Kus, na který se divák nemusí bát jít a kterému bude rozumět. Ostravská opera opět přinesla inscenaci, na kterou se budou diváci dlouho vracet." Karla Hofmannová (klasikaplus.cz, 1. 5. 2022).
 
V neděli 12. března 2023 v 15 hodin se divákům v hlavních rolích představí Soňa Godarská (Manon Lescaut), Luciano Mastro (Rytíř des Grieux), Daniel Kfelíř (Lescaut) a František Zahradníček (Hrabě des Grieux). Diriguje Bruno Ferrandis.
 
Foto Martin Popelář
Ve druhém březnovém představení se divákům v titulní roli představí sopranistka Jana Sibera, která získala za hlavní roli v této inscenaci Cenu Thálie 2022 a nyní je nominována i na Cenu Jantar 2022: „Jana Sibera dospěla ve své více než dvacetileté kariéře od subret, koloraturních a lyrických rolí k Massenetově Manon. Skvěle si rozvrhla síly pro roli s pěti velkými áriemi. Obsáhla výrazové rozpětí Manon od koketních koloratur pro veselou dívku přes lehkomyslné loučení s rytířem des Grieux až po rozezpívanou kantilénu dámy velkého světa užívající si slastí a blahobytu. Její výkon graduje do úzkostného dramatu a komorní intimity umírání."
 
Nenechte si ujít jedno z posledních čtyř představení! Operu MANON odehrajeme v neděli 12. března 2023 v 15 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Další termíny opery uvedeme 28. března, 12. dubna a derniéra inscenace se uskuteční 26. května 2023. Srdečně zveme!