POSLEDNÍ DVĚ PŘEDSTAVENÍ SMETANOVY HUBIČKY V TOMTO ROCE!
OPERA / 30.10.2021
Soubor opery Národního divadla moravskoslezského Vás zve na HUBIČKU! V tomto roce ji uvedeme 3. listopadu a 3. prosince v Divadle Antonína Dvořáka. 
Soubor opery má na repertoáru něžnou a hravou inscenaci. Příběh Elišky Krásnohorské inscenátoři zpracovali s úctou a respektem k jejímu dílu a hudbě Bedřicha Smetany. Diváci Národního divadla moravskoslezského se mohou těšit na krásné kostýmy Simony Rybákové a malebnou scénu Jakuba Kopeckého.
 
V listopadu uvidíte a uslyšíte v jedné z hlavních rolí sólistku souboru opery Národního divadla moravskoslezského Veroniku Rovnou coby Vendulku. 
„Velmi příjemně překvapila mladá sopranistka Veronika Rovná v roli Vendulky. Její soprán zaujme okamžitě velice příjemným témbrem mladodramatického sopránu, lesklými, nosnými výškami, přirozeně průbojným zvukem volně tvořeného hlasu. Mladá zpěvčka je zjevně silný talent, o němž jistě brzy hodně uslyšíme."
Jiří Fuchs (KlasikaPlus.cz)
Foto Martin Popelář
V prosinci se v roli Venkulky představí sopranistka Lívia Obručník Vénosová.
„Role Vendulky se ujala sopranistka Lívia Obručník Vénosová. Pěvkyně vládne objemným, plným, temněji zabarveným sopránem a roli Vendulky si užívala naplno."
Karla Hofmannová (Opera plus
Foto Martin Popelář
Více o inscenaci se dočtete v recenzích v našem časopise NDM. Těšíme se na Vaši návštěvu 3. listopadu a 3. prosince od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka!