SOUBOR OPERY PŘIPRAVUJE PREMIÉRU INSCENACE ZÁSNUBY VE SNU
OPERA / 5.2.2022
Národní divadlo moravskoslezské chystá premiéru opery o dvou dějstvích z roku 1930 ZÁSNUBY VE SNU (Verlobung im Traum), která bude na repertoáru od 17. února 2022 v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Letos zahajujeme cyklus Opery terezínských skladatelů. Postupně budete moci vidět opery Hanse Krásy, Viktora Ullmanna a Pavla Haase. Uměleckou dráhu nadaným umělcům přetnul holocaust a zahynuli v Osvětimi.
Ve čtvrtek 17. února 2022 v 18.30 hodin bude mít v Divadle Antonína Dvořáka premiéru první dílo – opera ZÁSNUBY VE SNU Hanse Krásy. Příběh je napsán podle Dostojevského novely Strýčkův sen. Režie se ujal ředitel NDM Jiří Nekvasil, hudební nastudování Marek Šedivý. Inscenaci připravujeme ve spolupráci s Národním divadlem v Praze v rámci řady Musica non grata.
Projekt podporuje také Velvyslanectví Spolkové republiky Německo Praha.
 
Foto Martin Popelář
 
V satirickém příběhu se nám představují postavy v komické nadsázce. Děj se odehrává v domě Marji Alexandrovny, která se snaží dobře provdat svou dceru Zinu. Do tohoto plánu ji skvěle zapadá starý Kníže, který se po letech vrací do města. Zinu však miluje jeho příbuzný, mladý diplomat Pavel a ona si zase chce vzít chudého nemocného učitele Feďu. Děj, ve kterém hraje důležitou roli sen, má překvapivou pointu...
 
Soubor opery Národního divadla moravskoslezského srdečně zve diváky do Divadla Antonína Dvořáka! Premiéry se uskuteční 17. a 19. února od 18.30 hodin. Těšíme se na Vaši návštěvu!