APRÍLOVÁ RUSALKA V DIVADLE ANTONÍNA DVOŘÁKA
OPERA / 23.3.2022
Opera Národního divadla moravskoslezského uvede 1. dubna Dvořákovu lyrickou pohádku RUSALKU. Nenechte si ujít jedno z posledních dvou představení v této sezóně!
 
Na apríla jsme pro Vás připravili romantickou operní pohádku. Rusalka skladatele Antonína Dvořáka z roku 1901 je dílem vysoce uznávaným a zároveň populárním. Svou Rusalkou vytvořil nejkouzelnější ze všech verzí slavné Undiny. Poslední ostravské nastudování v režii Radovana Lipuse mělo premiéru v říjnu roku 2019. Od té doby je inscenace jednou z operních stálicí našeho divadla.
 
1. dubna se divákům v hlavních rolích představí jedna z nejžádanějších českých sopranistek současnosti a držitelka Ceny Thálie Kateřina Kněžíková a tenorista Richard Samek, který za roli prince obdržel užší nominaci na Cenu Thálie 2020. Dále vystoupí Martin Gurbaľ (Vodník), Jana Sýkorová (Ježibaba), Lucie Silkenová (Cizí kněžna) a další. Orchestr opery Národního divadla moravskoslezského diriguje Adam Sedlický.
 
Foto Martin Popelář
Těšíme se na Vaši návštěvu 1. dubna 2022 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Poslední představení v sezóně uvedeme 5. května 2022.