PŘEDPOSLEDNÍ UVEDENÍ SMETANOVY HUBIČKY V TÉTO SEZÓNĚ!
OPERA / 7.4.2022
Opera Národního divadla moravskoslezského uvede 11. dubna předposlední představení Smetanovy HUBIČKY v této sezóně! V hlavní roli Vendulky se divákům představí sopranistka Lívia Obručník Vénosová.
 
Sopranistka Lívia Obručník Vénosová je čerstvou držitelkou Ceny Libuška, která ji byla udělena na Festivale hudebního divadla Opera 2022 za titulní roli Bystroušky ve výtězné festivalové inscenaci Divadla F. X. Šaldy Příhody lišky Bystroušky. Ocenění získala nejen od odborné kritiky, ale získala i cenu diváků udělovanou anketními hlasy.
 
V dubnovém představení opery se v hlavních rolích divákům představí Lívia Obručník Vénosová (Vendulka), Luciano Mastro (Lukáš), František Zahradníček (Otec Paloucký) Jiří Rajniš (Tomeš), Lucie Hilscherová (Martinka), Marta Chila Reichelová (Barče), Josef Kovačič (Matouš), Václav Morys (Strážník). Orchestr opery NDM bude pod taktovou dirigenta a hudebního ředitele souboru Marka Šedivého.
 
Foto Martin Popelář
Hubička patří k nejhranějším Smetanovým operám, jen v Národním divadle moravskoslezském byla uvedena v deseti nastudováních. Současná inscenace je nastudována pro uvedení kompletního cyklu Smetanových oper – Smetanovský operní cyklus Ostrava 2024.
Nenechte si ujít jedno z posledních dvou představení Smetanovy Hubičky v této sezóně! Těšíme se na Vaši návštěvu 11. dubna od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.