POSLEDNÍ REPRÍZA ÚCHVATNÉ OPERY MANON V TÉTO SEZÓNĚ!
OPERA / 23.5.2022
Opera Národního divadla moravskoslezského zve diváky na úspěšnou operní novinky. Operu MANON uvedeme naposledy v této sezóně 26. května v Divadle Antonína Dvořáka.
 
„Je to plnokrevné divadlo, na jevišti nejsou jen zpěváci, ale především herci, kteří přesvědčivě vykreslují život. (...) Hudebního nastudování se ujal Bruno Ferrandis, francouzský dirigent se zkušenostmi z celého světa, který řídil i první provedení opery. Už při prvních tónech bylo jasné, že provedení bude efektní a že hudební složka je vedoucí silou při představení. Orchestr hrál plasticky a barevně, s erudicí a bezchybně, a i když převládala silová dynamická hladina, pěvci dostávali dostatek prostoru, aby je orchestr nepřehlušoval. Svůj díl na tom má i režie (Jiří Nekvasil), neboť ve vypjatých chvílích mohli zůstávat na předscéně, aby se jim hlasy nesly co možná nejlépe a aby souzvuk zůstával vyvážený. (...) Podařilo se dát dohromady obsazení, které bylo pěvecky kvalitní, hlasy se dobře barevně propojovaly a i typově byli pěvci vybráni velmi přesvědčivě. (...) Opera Manon je titul, který diváka potěšil a donutil i k zamyšlení, neboť se zabývá životními peripetiemi, které se dějí i dnes. A především přinesl krásnou hudbu a výborně profesionálně zpracované operní divadlo. Kus, na který se divák nemusí bát jít a kterému bude rozumět. Ostravská opera opět přinesla inscenaci, na kterou se budou diváci dlouho vracet."
Karla Hofmannová
(klasikaplus.cz, 1. 5. 2022)

Zveme Vás na operu MANON, kterou uvedeme v Divadle Antonína Dvořáka 26. května v 18.30 hodin. V hlavních rolích se divákům představí Soňa Godarská (Manon Lescaut), Luciano Mastro (Rytíř des Grieux), Aleš Jenis (Lescaut), Martin Gurbaľ (Hrabě des Grieux), Václav Morys (Guillot de Morfontaine) a další.
 
Foto Martin Popelář