ČTVRTEČNÍ OPERA MANON S DRŽITELKOU CENY THÁLIE JANOU SIBEROU!
OPERA / 17.10.2022
Opera Národního divadla moravskoslezského uvede ve čtvrtek 20. října operu MANON s Janou Siberou, držitelkou Ceny Thálie 2022 za hlavní roli v této inscenaci! Nenechte si ujít tento mimořádný operní zážitek v Divadle Antonína Dvořáka!
 
Soubor opery Národního divadla moravskoslezského má od minulé sezóny na svém repertoáru francouzskou lyrickou operu skladatele Julese Masseneta MANON. Massenetův cit pro melodickou zpěvnost byl svého času nazýván oslavou sopránu. Operu u nás hudebně nastudoval Bruno Ferrandis. Režisér inscenace Jiří Nekvasil obsadil do jedné z hlavních rolí sopranistku Janu Siberu, která za roli Manon Lescaut získala Cenu Thálie!
Foto Lucie Maceczková
 
„Další radostí Národního divadla moravskoslezského je ocenění sopranistky Jany Sibery. Sympatická operní pěvkyně se objevuje na prknech Národního divadla moravskoslezského řadu let a její výkony patří dlouhodobě k nejspolehlivějším a nejvýraznějším. Cena za titulní roli v inscenaci Manon je trefou do černého. Manon Julese Masseneta patří v operním repertoáru k těm nejnáročnějším postavám, Sibera ji však ztvárnila s obdivuhodnou lehkostí. ‚Spolupráce s NDM je skvělá!', nešetřila nadšením sopranistka po skončení přímého přenosu." Na Manon jsem se hodně naučila a těším se na další krásné výzvy,'  dodala sopranistka."
Milan Bátor
(ostravan.cz, 9. 10. 2022)
 
Foto Martin Popelář
Operu MANON uvedeme ve čtvrtek 20. října v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Po boku Jany Sibery vystoupí Luciano Mastro, František Zahradníček, Aleš Jenis a další. Orchestr opery Národního divadla moravskoslezského diriguje Jiří Habart. Do derniéry, která se uskuteční v květnu 2023, zbývá posledních osm představení! Srdečně zveme!