POSLEDNÍ UVEDENÍ DVOŘÁKOVY RUSALKY V TÉTO SEZÓNĚ!
OPERA / 5.6.2023
Opera Národního divadla moravskoslezského uvede v pátek 9. června poslední představení lyrické pohádky Antonína Dvořáka RUSALKA v této sezóně. Na představení se vztahuje rodinné vstupné v rámci projektu DNY FAJNE RODINY.
 
https://www.ndm.cz/image4web/inscenations/image-mark/rusalka-191011-i-hl-013-9508-jpg-1571037111.jpgV pořadí dvanáctou Rusalku v historii Národního divadla moravskoslezského hudebně nastudoval Jakub Klecker, v režii Radovana Lipuse, na scéně Davida Baziky, kostýmy navrhla Ha Thanh Špetlíková. Celosvětově nejznámější česká opera je vrcholným dílem skladatele Antonína Dvořáka, okouzlujícím obecenstvo již od své světové premiéry v roce 1901. K dispozici měl skladatel vynikající básnické libreto Jaroslava Kvapila inspirované Andersenovou Malou mořskou vílou i baladami Karla Jaromíra Erbena, jsou zde patrné také vlivy symbolismu a dekadence období konce 19. století. Opera vypráví pohádkový příběh vodní víly Rusalky, která opouští bezpečí svého jezerního domova a pro lásku k Princi se stává člověkem...
 
V posledním představení RUSALKY v této sezóně se divákům představí sopranistka Kateřina Kněžíková (Rusalka), Martin Gurbaľ (Vodník), Richard Samek, který za svou roli Prince obdržel užší nominaci na Cenu Thálie 2020, Jana Sýkorová (Ježibaba), Kateřina Hebelková (Cizí kněžna). Orchestr a sbor opery Národního divadla moravskoslezského diriguje Adam Sedlický.
 
Těšíme se na Vaši návštěvu v pátek 9. června 2023 od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Vstupenky ZDE.