POSLEDNÍ HUBIČKA V TÉTO SEZÓNĚ!
OPERA / 12.5.2022
Opera Národního divadla moravskoslezského uvede v úterý 17. května poslední představení HUBIČKY Bedřicha Smetany v této sezóně.
 
V posledním představení sezóny se divákům v hlavních rolích představí Veronika Rovná a Luciano Mastro, který získal za roli Lukáše Cenu Jantar 2021!
Foto Martin Popelář
„Vzpomeňme, že italský tenorista Luciano Mastro začal ostravskou kariéru ukázkovým provedením Števy v Janáčkově Její pastorkyni a nadále obohacoval interpretaci právě českého repertoáru. Také v Hubičce patřil na jevišti k nejlepším a do postavy Lukáše sonorním tenorem opět přenesl své know how patřičných emocí, typických pro italské pěvce. Jeho Lukáš je proto rozervaný i něžně milující. A precizně artikuluje. Spolu s Veronikou Rovnou (Vendulka) utvořili vyváženou milostnou dvojici. O pěvecké a herecké kvality Veroniky Rovné ve stěžejních rolích se opera Národního divadla moravskoslezského může opírat již delší dobu. Její Vendulka je niterně procítěná i důkladně v projevu a emocích odstíněná a ukázkově pracuje s dynamickou škálou. Rovná disponuje znělým sopránem podpořeným vysoce kultivovaným projevem, prostým jakéhokoliv přílišného patosu."
 
V dalších rolích se divákům představí František Zahradníček (Otec Paloucký), Svatopluk Sem (Tomeš), Anna Nitrová (Martinka), Marta Chila Reichelová (Barče), Josef Škarka (Matouš) a další.
Foto Martin Popelář
Nejnovější nastudování Smetanovy HUBIČKY v režii Jiřího Nekvasila je součástí Smetanovského operního cyklu 2024. Přijďte si pro májovou Hubičku do Divadla Antonína Dvořáka v úterý 17. května 2022 v 18.30 hodin.