POSLEDNÍ REPRÍZA OPERY TOSCA V TÉTO SEZÓNĚ!
OPERA / 22.5.2022
Opera Národního divadla moravskoslezského uvede poslední reprízu opery TOSCA v této sezóně. V minulém představení se mimořádně v roli Kostelníka představil jeden z nejvýznamnějších českých pěvců své generace Richard Novák!
 
Dne 18. května jsme na prknech Divadla Antonína Dvořáka přivítali významného hosta Richarda Nováka. Roli Kostelníka v opeře Tosca ztvárnil v našem divadle naposledy v roce 1960, tedy před více než 60 lety! A v minulém představení této opery si svou roli s mimořádným úspěchem zopakoval. Po jeho boku vystoupili v hlavních rolích Maida Hundeling (Floria Tosca), Martin Šrejma (Mario Cavaradossi), Martin Bárta (Baron Scarpia) a František Zahradníček (Cesare Angelotti).
 
Foto Martin Kusyn
 
Poslední představení této sezóny uvedeme 25. května od 18. hodin v Divadle Antonína Dvořáka. V hlavních rolích se divákům představí Petra Alvarez Šimková (Floria Tosca), Luciano Mastro (Mario Cavaradossi), Daniel Čapkovič (Baron Scarpia), David Nykl (Cesare Angelotti), Josef Škarka (Kosteník) a další. Srdečně zveme!
 
Foto Martin Popelář