ŘÍJNOVÁ PŘEDSTAVENÍ RUSALKY V DIVADLE ANTONÍNA DVOŘÁKA
OPERA / 20.10.2022
Opera Národního divadla moravskoslezského zve diváky na odpolední říjnová představení lyrické pohádky. Dvořákovu RUSALKU uvádíme v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Rusalka skladatele Antonína Dvořáka z roku 1901 je dílem vysoce uznávaným a zároveň populárním. Poslední ostravské nastudování v režii Radovana Lipuse mělo premiéru před třemi lety, tedy v říjnu roku 2019. „Ikonickou operu o vodní víle, která se zamiluje do nezodpovědného člověka, což přivede ji i jeho do záhuby, nelze nemít na repertoáru a je to jistota i pro návštěvnost. Rusalka je naše rodinné stříbro. (...) V Ostravě vznikla inscenace, která hladí po duši a přináší vše, co do díla vložili tvůrci, libretista Jaroslav Kvapil a skladatel Antonín Dvořák: lyriku, víru v boží prozřetelnost a v lásku, která spojuje bytosti, jež k sobě patří. Je to titul, který bude jistě dlouho na repertoáru a potěší všechny generace publika."
Karla Hofmannová
(operaplus.cz, 21. 10. 2019)
 
V neděli 23. října 2022 v 16 hodin se divákům v hlavních rolích představí Veronika Rovná (Rusalka), František Zahradníček (Vodník), Luciano Mastro (Princ), Václava Krejčí Housková (Ježibaba), Lucie Silkenová (Cizí kněžna) a další. Diriguje hudební ředitel opery NDM Marek Šedivý.
 
Foto Martin Popelář
V pátek 28. října vystoupí v roli Rusalky jedna z nejžádanějších českých sopranistek současnosti a držitelka Ceny Thálie Kateřina Kněžíková. V roli prince vystoupí tenorista Martin Šrejma. Dále se v hlavních rolích představí Martin Gurbaľ (Vodník), Jana Sýkorová (Ježibaba) a Kateřina Hebelková (Cizí kněžna). Diriguje Adam Sedlický.
 
Využijte naše speciální rodinné vstupné se slevou 50% na vstupenky a vezměte své děti na lyrickou pohádku! Těšíme se na Vaši návštěvu v neděli 23. října 2022 a v pátek 28. října 2022 od 16 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.