POSLEDNÍ PŘEDSTAVENÍ VERDIHO OPERY NABUCCO V TÉTO SEZÓNĚ!
OPERA / 24.3.2023
Opera Národního divadla moravskoslezského uvede v sobotu 1. dubna 2023 NABUCCO. Na poslední představení v této sezóně ještě zbývá pár vstupenek. Srdečně zveme!
 
Vášnivá hudba Verdiho díla, pojednávající o osvobození Židů z babylonského zajetí, se naposledy v této sezóně rozezní v Divadle Antonína Dvořáka. Skladatelova v pořadí třetí opera zpracovává biblický námět ze Starého zákona o babylónském králi Nabukadnezarovi. V romantické opeře plné emocí se odehrává dramatický konfklit mezi králem a jeho nemanželskou dcerou Abigail, nechybí ani milostný trojúhelník mezi ní, Fenenou a Ismaelem.
 
Operní inscenaci NABUCCO uvedeme naposledy v této sezóně v sobotu 1. dubna 2023 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. V hlavních rolích se divákům představí Martin Bárta (Nabucco), Maida Hundeling (Abigail), Alžběta Vomáčková (Fenena), Josef Moravec (Ismael), František Zahradníček (Zachariáš), Roman Vlkovič (Velekněz Baalův), Václav Morys (Abdallo) a Denisa Bílá (Anna). Sbor a orchestr opery Národního divadla moravskoslezského diriguje Adam Sedlický
 
Foto Martin Popelář
Současným nastudováním opery z roku 2020 v režii Jiřího Nekvasila se vracíme k jevištní podobě prvního ostravského uvedení Nabucca z roku 1968, čímž vyjádříme úctu dvěma tvůrcům, režisérovi Miloslavu Nekvasilovi a scénografovi Vladimíru Šrámkovi, kteří svou společnou prací v letech 1960–1990 zanechali v dějinách ostravské opery výraznou stopu.