ÚTERNÍ OPERA MANON S DRŽITELKOU CENY THÁLIE JANOU SIBEROU
OPERA / 27.3.2023
Nenechte si ujít jedno z posledních tří představení opery MANON do květnové derniéry. Nejbližší představení se uskuteční v úterý 28. března 2023 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka v hlavní roli s drižitelkou Ceny Thálie Janou Siberou.
 
V úterý 28. břřezna uvedeme jedno z posledních tří představení úspěšné opery MANON. Divákům se v titulní roli představí sopranistka Jana Sibera, která získala za hlavní roli v této inscenaci Cenu Thálie 2022 a nyní je nominována i na Cenu Jantar 2022: „Jana Sibera dospěla ve své více než dvacetileté kariéře od subret, koloraturních a lyrických rolí k Massenetově Manon. Skvěle si rozvrhla síly pro roli s pěti velkými áriemi. Obsáhla výrazové rozpětí Manon od koketních koloratur pro veselou dívku přes lehkomyslné loučení s rytířem des Grieux až po rozezpívanou kantilénu dámy velkého světa užívající si slastí a blahobytu. Její výkon graduje do úzkostného dramatu a komorní intimity umírání."
 
Vedle Jany Sibery (Manon) v hlavních rolích vystoupí Mickael Spadaccini (Rytíř des Grieux), Pavol Kubáň (Lescaut), František Zahradníček (Hrabě des Grieux), Peter Svetlík (Guillot de Morfontaine), Robin Červinek (De Brétigny), Veronika Kaiserová (Poussette), Eva Dřízgová-Jirušová (Javotte), Anna Nitrová (Rosette), Petr Urbánek (Hostinský). Orchestr a sbor opery Národního divadla moravskoslezského dirituje Jiří Habart.
 

Operu MANON odehrajeme v úterý 28. března 2023 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Další představení odehrajeme 12. dubna a derniéra inscenace se uskuteční 26. května 2023. Srdečně zveme!
 
Uvádíme ve francouzském originále s českými a anglickými titulky. Inscenace je realizována ve společné koprodukci s Divadlem J. K. Tyla v Plzni.