V DIVADLE ANTONÍNA DVOŘÁKA PŘIPRAVUJEME PREMIÉRY DVOU OPER VIKTORA ULLMANNA
OPERA / 30.1.2023
Opera Národního divadla moravskoslezského připravuje premiéry dvou oper těšínského rodáka Viktrora Ullmanna, který je druhým ze tří autorů dramaturgické řady Opery terezínských skladatelů.
 
Národní divadlo moravskoslezské uvádí díla nadějných provorepublikových skladatelů, jejichž tvorbu i životy ukončil předčasně holocaust. Tito pozoruhodní skladatelé byli nedílnou součástí meziválečné československé hudební scény: Hans Krása, Viktor Ullmann a Pavel Haas. Žádný z nich nepřežil kvůli svému židovskému původu druhou světovou válku. Soubor opery otevřel cyklus s názvem Opery terezínských skladatelů operou Hanse Krásy ZÁSNUBY VE SNU. V únoru uvedeme premiéry dvou jednoaktových oper skladatele Viktora Ullmanna: ROZBITÝ DŽBÁN a CÍSAŘ ATLANTIDY ANEB ODEPŘENÍ SMRTI.
 
Premiéra dvou oper Viktora Ullmanna se uskuteční 16. února 2023 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Inscenaci uvádíme v českém přebásnění Jaromíra Nohavici s českými a anglickými titulky. Hudebního nastudování se ujal Jakub Klecker, režie slovinský tvůrce Rocc.
 
 
Na obě opery se vztahuje pouze jedno vstupné!
 
Realizováno v koprodukci s Národním divadlem v rámci projektu Musica non grata s podporou Velvyslanectví Spolkové republiky Německo Praha.